23948sdkhjf

Två nya stororder till Jönköpingföretag

Månsarps Mekaniska verkstad i Jönköping hade en nedgång på drygt 40 % i 2009, efter två nya stororder från tyska Bombardier börjar företaget ana en ljusning.
Månsarps Mekaniska Verkstad AB har i tuff konkurrens fått två stora nya order för tillverkning av frontmoduler till Reginatågen, från Bombardier Transportation GmbH i Görlitz i Tyskland. Leverans påbörjas i mars 2010 och löper därefter ca. 12 månader framöver. Det är framför allt Månsarps Mekaniska Verkstad AB:s kompetens inom avancerad svetsning som ligger bakom Bombardiers val av leverantör.

-Vi trodde knappt att det var möjligt, men det var det här vi hoppats på under en lång tid, säger Mats Sifridsson VD för företaget till Jnytt.se.

Månsarps Mekaniska Verkstad AB har varit leverantör till Bombardier, och dess föregångare Adtranz och ABB Tranction, sedan 80-talet. Men efter det att all produktion av tåg i Sverige lades ner 2004 har det varit betydligt svårare att ta nya orders.

2009 var ett förlorat år med en nedgång på drygt 40 %, men Månsarps Mekaniska Verkstad AB ser nu en ljusning till följd av gjorda satsningar.

Källa: Månsarps Mekaniska Verkstad AB, Jnytt

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094