23948sdkhjf

Autoliv belönas med pris av Maruti-Suzuki för det första krockkuddsprojektet i Indien

Världens ledande bilsäkerhetsföretag Autoliv har premierats med Maruti Suzuki Overall Excellence Gold Award. Priset är ett erkännande av Autoliv som en mycket duktig leverantör och är ett resultat av den framgångsrika lanseringen av det första krockkuddeprojektet i Indien - Suzuki A-Star.
Priset delades ut av Maruti-Suzukis ordförande R C Bhargava tillsammans med företagets VD Mr. S. Nakanishi vid den årliga leverantörskonferensen, där fler än hundra leverantörer deltog.

Maruti-Suzuki är Indiens största personbilstillverkare. Suzukis A-Star är den första inhemskt producerade bilen utrustad med krockkuddar (frontal- och sidkrockkuddar). Autoliv levererar samtliga 6 krockkuddar samt bilrattarna till A-Star.

”Det är en stor ära för Autoliv att bli belönade med ett sådant prestigefullt pris.” säger Jan Carlson, VD och koncernchef på Autoliv, efter prisceremonin i Indien. ”Det bekräftar det hårda arbete våra indiska medarbetare har lagt ner och den ökade betydelsen av säkerhet också på de nya tillväxtmarknaderna.”.

Autoliv har fyra produktionsenheter i Indien; Bangalore, Gurgaon, Chennai och Uttaranchal. Utöver detta finns det också test- och utvecklingsenheter för säkerhetsbälten och krockkuddar. Sedan Autoliv Indien grundades i början på 90-talet, har företaget upplevt en stadig tillväxt. Idag är Autoliv Indien marknadsledare på den indiska säkerhetsbältes- och krockkuddemarknaden, med en
marknadsandel väl över 50 %. De största kunderna är Maruti-Suzuki, Hyundai, Tata, Mahindra, Toyota, GM, Ford och Nissan. Försäljningen uppgick till ungefär 50 miljoner dollar (ca 400 miljoner kr) för helåret 2008.

Om Autoliv
Autoliv, Inc. är världens ledande bilsäkerhetsföretag. Företaget utvecklar och tillverkar bilsäkerhetssystem till alla större biltillverkare i världen. Tillsammans med sina joint ventures har Autoliv cirka 80 anläggningar med cirka 34.000 medarbetare i 31 länder. Dessutom har Autoliv 13 tekniska centra i elva länder runt om i världen med 21 krockbanor, vilket är mer än något annat
bilsäkerhetsföretag. Autolivs försäljning under 2008 uppgick till 6,5 miljarder dollar. Bolagets aktier är noterade på New York Stock Exchange (NYSE:ALV) och dess svenska depåbevis på NASDAQ OMX Stockholm (ALIV SDB).

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078