23948sdkhjf

Saab Automobile AB söker om företagsrekonstruktion

Beslutet väntas bli fattat på ett styrelsesmöte i dag kl. 11. Vid en rekontruktion inställs samtidigt betalningarna, läs mer här.
I dag kl. 11.00 håller biltillverkaren Saab ett styrelsesmöte. På möte förvändas Saab besluta att söka om företagsrekonstruktion och besluta att inställa betalningarna, enligt di.se.

En företagsrekonstruktion ger företaget tid att försöka rädda delar av företaget samt nödvändig kompetens för att kunna fortsätta den framtida verksamheten. En rekonstruktion skyddar också verksamheten mot konkurs och ger fortsatt möjlighet att uppta lån. Men en rekonstruktion tvingar också Saab att inställa betalningarna till alla skulder som uppkommit innan rekonstruktionen. Därmed blir underleverantörerna lidande.

Med en rekonstruktion börjar kampen om att rädda tusentals svenska jobb. Inom själva Saab koncernen rör det sig om 4 500 anställda, men totalt beräknas 25 000 – 30 000 jobb vara beroende av Saabs verksamhet.

GM har meddelat att de inte längre vill stödja Saab och att de nu får klara sig på egen hand. Saab Automobile AB:s förluster uppgick till omkring 3 miljarder kronor under 2008.

På onsdagen kunde Metal Supply rapportera om GM:s nya plan. Läs artikeln här.

Källa: DI
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125