23948sdkhjf

Tågorder till 80 miljoner dollar

ABB har tagit hem order värda cirka 80 miljoner dollar från den schweiziska tågtillverkaren Stadler Rail avseende ombordutrustning för elektriskt drivsystem och strömförsörjning.
ABB ska leverera specialdesignade traktionsomriktare med integrerad kraftförsörjning för ombordutrustning, samt traktionstransformatorer och batteriladdare. ABB:s kompakta och lätta traktionsprodukter omformar elektriciteten från kraftledningen till de spänningsnivåer som tågets motorer och reservkraftssystem (belysning, uppvärmning, ventilation, automatiska dörrar osv.) kräver.

Utrustningen kommer att installeras i 50 dubbeldäckare som används i det högt trafikerade pendlarområdet i och omkring Zürich, Schweiz. ABB ska också leverera specialiserad elutrustning till Stadler Rails tåg som trafikerar rutter mellan Schweiz och Italien.

"Kontraktet belyser ABB:s speciella förmågor som en leverantör av spjutspetsteknik till tågindustrin", säger Tom Sjökvist, chef för ABB:s division Automation Products.

Orderna som bokades i det fjärde kvartalet 2008 och det första kvartalet 2009 är fortsättningen på en mycket produktiv allians mellan ABB och Stadler Rail som bildades 2002. 2008 tog ABB hem flera order från Stadler Rail för att leverera kraftelektronik till tåg som används i Finland, Tyskland, Ungern, Italien, Polen och Schweiz.

ABB har en lång historia som leverantör av tillförlitliga, innovativa och energieffektiva tekniker till tågindustrin. ABB tillverkar och underhåller alla system, undersystem och komponenter som används i modern tätortstrafik, traditionell järnväg och höghastighetsjärnväg. Detta inkluderar järnvägsinfrastruktur och komponenter för vagnparken såväl som signal- och telekommunikationssystem.

Ökande miljömedvetenhet, snabb urbanisering, behovet att transportera mer människor och gods snabbare, speciellt i tillväxtekonomier, samt rörliga bränslepriser gör tågindustrin till en av flera industrier med hög tillväxtpotential som ABB har siktat in sin kraft- och automationsteknik mot.

Källa: ABB



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.22