23948sdkhjf

Gasellföretaget från Jönköping köps upp

Bolaget är verksamt inom system för produktionsuppföljningar och förbättringar.
Danska API Maintenance Systems har förvärvat samtliga aktier i AXXOS Industrisystem. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären förväntas ge upphov till "viktiga" synergier inom IT-system för underhåll och driftsoptimering.

AXXOS är en stor aktör i Norden vad gäller system för produktionsuppföljning och förbättringar med över 300 kunder i 20 länder. API har huvuddelen av sin omsättning i utlandet.

– API är en global spelare och kan med kontor i 10 länder bidra till att lyfta vår teknologi ut på världsmarknaden mycket snabbare än vad vi hade varit i stånd till själva, säger AXXOS vd Claes Gunnarsson.

– Vi får direkt tillgång till kontor i USA, Kina, Indien, Tyskland, Belgien, Polen, Malaysia och Ukraina, vilket har ett stort värde för våra kunder med internationell verksamhet. Samtidigt öppnar det upp för helt nya affärsmöjligheter på för oss viktiga industrimarknader, fortsätter Claes Gunnarsson.

API grundades av SKF och har i konkurrens med stora multinationella it-företag på 20 år skapat en stark position inom underhålls- och EAM-system (Enterprise Asset Management). På kundlistan finns en lång rad av de största varumärkena inom livsmedels-, läkemedels-, process- och tillverkningsindustrin. Kunderna är fördelade i fler än 50 länder.

Efter förvärvet kommer API att ha en tresiffrig miljonomsättning i kronor och cirka 110 anställda, varav 50 i Norden.

AXXOS har sin hemvist i Jönköping och utsågs till ett Gasell-företag 2016 av Dagens Industri samt till Superföretag av Veckans Affärer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109