23948sdkhjf

TME Elektronik satsar på egna produkter

Kontraktstillverkaren TME Elektronik har sin verksamhet i Söderåkra, mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Nu gör företaget en satsning på egna produkter.
Sedan företagsstarten 1987 har företaget tre ben att stå på: kontraktstillverkning, produktutveckling och egna produkter. TME fortsätter nu att satsa på sitt tredje ben, egna produkter.

Lagom till Elmia Subcontractor mässan had e företaget tagit fram tre nya produkter som också presenterades på mässan. Två av produkterna är helt färdigutvecklade och har CEmärks under 2008, den tredje presenteras som demoversion. TME räknar med att tillverkningen påbörjas första kvartalet 2009.

Dana 5 , en smidig och prisvärd liten maskin som klipper med samma precision som sin storasyster, Dana 20/40. Dana 5 klarar de flesta kablar samt andra mjuka och runda material, med diameter upp till 5mm. Den drivs elektriskt och har samma mjukvara som Dana 20/40, är anslutningsbar till PC. Vikten är endast strax under 4 kg, vilket gör den enkel att hantera.

Drago , en förmatare till kapmaskiner. Den hjälper till att mata fram materialet i en jämn takt mellan bobin och kapmaskin, utan ryck och slirning. Speciellt viktigt om du klipper tyngre material som slang eller kabel. Drago kan samarbeta med de flesta kapmaskinerna på marknaden.

Metic , en digital mätutrustning för de flesta material som ligger på rulle, t ex slang och kabel med diameter upp till 10 mm. Den håller reda på hur mycket som finns kvar på rullen, uttaget material, vikt och kostnad. Larmar när det är dags att beställa. Metic presenterades som en demoversion under mässan Elmia Subcontractor. Tillverkningen räknas komma igång under första kvartalet 2009. Denna maskin kommer att kunna samarbeta med TME´s Dana 20/40, Dana 5 och Drago.

Källa: TME Elektronik

Om företaget
TME Elektronik har sedan starten 1987 fungerat som teknisk problemlösare och innovatör inom elektronik och mekanik. Genom långsiktiga och ömsesidiga samarbeten med våra kunder och leverantörer har vi idag utvecklat ett kreativt arbetsflöde där vi hjälper varandra till bra helhetslösningar.
TME Elektronik är beläget i Böke på ostkusten mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Företaget ägs och drivs av Tomas Svensson och har vuxit från att vara ett enmans företag på 10 m2 till ett glatt gäng som huserar i 600 m2 fräscha lokaler. Gediget tekniskt kunnande, personlig service och en hög ambitionsnivå har visat sig vara ett vinnande koncept.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093