23948sdkhjf

Ökad produktivitet vid tillverkning av plåt

Genom att öka kunskapen om planhetsparametrar i olika delar av produktionslinorna för plåtar uppnås snabba fördelar - en del är lätta att räkna på, andra svårare.
Sedan 2001 har Shapelinesystem använts av SSAB Plåtverk i Oxelösund. Med hittills sju installerade system är fördelarna vid produktionen av plåt uppenbara för SSAB liksom för andra ståltillverkare som inriktar sig på högkvalitativa produkter.

"Vi nöjer oss inte längre med att vara en regional leverantör åt stålindustrin i norra Europa," säger Shapelines VD, Pär Kierkegaard. "Vi utökar våra aktiviteter mot plåtverken över hela Europa och resten av världen för att visa hur Shapeline-systemen kan förbättra produktionsprocessen och leverera en dokumenterat högre kvalitet än tidigare."

Genom att öka kunskapen om planhetsparametrar i olika delar av produktionslinorna för plåtar uppnås snabba fördelar - en del är lätta att räkna på, andra svårare.
Det finns flera exempel på fördelar som Shapelines kunder har uppnått genom att använda Shapelines system.
Dessa inkluderar:
Mer exakt produktion mot snävare toleranser; ökad kunskap om hur produktionsresultat påverkas av förändrade inställningar; snabb data om 100% av tillverkade plåtar - på 100% av plåten; kostnaden blir totalt sett lägre än vid manuella mätningar; sparat utrymme; kundreturer har minskat eller i många fall till och med upphört; genomsnittlig produktionstid har sänkts; härdningsprocessen har förbättrats; riktning har blivit mer effektiv och utbytet har ökat genom att man kunnat minska mängden skrot och optimerat tillskärningen.

Shapeline planerar att besöka alla plåtverk i Europa och senare på andra kontinenter för att visa hur systemen kan användas för att förbättra produktionsprocessen och slutprodukten.

Om företaget
Shapeline AB är ett privatägt bolag i Linköping. Shapelines lösning för mätning av planhet av metallprodukter (plåtar och band) är tekniskt avancerade. Producenter som använder Shapelines system kan inte bara verifiera och dokumentera planheten på de produkter de levererar - genom att mäta planhet på olika ställen i processen kan man spara kostnader också. För mer information besök vår nya hemsida www.shapeline.com . Shapelines kreditvärdighet är klassad som AAA av Solidet och minsta riskklass av UC.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.128