23948sdkhjf

Nytt industriföretag i Nordmaling

Verksamheten inriktas på skärande bearbetning för industrin.
Vindelföretaget Protab och fyra medarbetare vid Sulzer Pump Solutions i Nordmaling bildar tillsammans ett nytt bolag, Protab i Nordmaling. Protab är specialister på bearbetning, svarvning och fräsning och tillverkar och monterar detaljer åt framförallt hydraulik- och skogsindustrin och den nya verksamheten inriktas på skärande bearbetning för industrin.

En avsiktsförklaring finns som innebär att den största kunden redan från start i det nya bolaget blir Sulzer, en av världens största leverantörer av centrifugalpumpar.

Nedgång blir uppgång
Hösten 2013 fattades beslut om att Sulzer Pump Solutions i Nordmaling, tidigare Pumpex, skulle läggas ned då koncernens verksamhet renodlas och koncentreras geografiskt. Nedläggningen blir nu istället en möjlighet.

Tack vare att Sulzers ambition är att köpa majoriteten av sin bearbetning av komponenter för länspumpar från det nya företaget så får de en flygande start, dessutom så kvalitetssäkras produkten genom att den befintliga kompetensen och erfarenheten tas till vara.

- Några av de största fördelarna är att vi omgående ökar produktionskapaciteten, kan korta ned leveranstider och samtidigt agera backup för varandra mellan företagens anläggningar i Nordmaling och Vindeln. Det ger en stor trygghet för våra kunder, medarbetare och en mycket god möjlighet att växa, säger Protabs VD och huvudägare Jan Hörnberg, i ett pressmeddelande.

- Protabs ambition har under det senaste året varit att bredda verksamheten och det här är ett steg i den processen. Verksamheten som vi startar i Nordmaling kompletterar Protabs marknadserbjudande och vi som ägare i nya bolaget passar bra ihop, säger Jan Hörnberg.

Ljus framtid
Protab i Nordmaling kommer att ägas till 80 procent av Protab Holding med VD Jan Hörnberg i spetsen samt till 20 procent av fyra delägare som idag arbetar vid Sulzer Pump Solutions i Nordmaling. Styrelseordförande är NilsGunnar Bergström. Ägargruppen ser positivt på framtiden

- Det finns en erkänt hög kompetens i både Vindeln och Nordmaling och att vi kan skapa både ett nytt företag och arbetstillfällen när Sulzers verksamhet avvecklas känns mycket bra och inspirerande för oss alla, säger Jan Hörnberg.

Protab i Nordmaling kommer att ha 15-20 medarbetare på sikt och beräknas vara i drift från och med den 1 september i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109