23948sdkhjf

Söderbergföretagen förvärvar ProVia Vägmärkning

Industrigruppen Söderbergföretagen förvärvar ProVia Vägmärkning AB av Trafikservice Eriksson & Göransson AB.
Genom förvärvet av ProVia stärker Söderbergföretagen sin ställning inom affärsområde Infrastruktur där det nu finns två framgångsrika bolag, AB Blinkfyrar, som också ägs av Söderbergföretagen, samt ProVia.

- ProVia är en regionalt stark aktör, lokaliserad i Värmland som stärker vår marknadsposition i Mellansverige och Norrland samt breddar vårt totala produktsortiment. ProVia gör att vi snabbt tar nästa steg i vår tillväxtstrategi, säger Per Gullstrand, VD på Söderbergföretagen, i ett pressmeddelande.

Bra komplement
ProVia har kontor i Skoghall i Hammarö kommun där bolaget även har lager och tillverkning av vägmärken, tilläggstavlor, vägvisare, avstängningsmaterial med mera. ProVia finns även representerade i Umeå, Göteborg och Stockholm. Totalt har företaget 11 anställda.

- Vi är glada över att vi hittat en industriell och långsiktig ägare med erfarenhet från branschen som kan utveckla företaget vidare, säger Stefan Eriksson, VD på ProVia Vägmärkning AB. Stefan Eriksson kommer fortsättningsvis att arbeta kvar med försäljning och som platschef i Skoghall.

ProVia och Blinkfyrar kompletterar varandra väl, både geografiskt och med produktsortiment.

- Det känns mycket positivt att få vara med i Söderbergföretagens expansion inom infrastruktur och jag ser fram emot vad samarbetet med vårt nya systerföretag ProVia kan bära med sig i form av förbättrat erbjudande till våra kunder, säger Jonas Forsvall, VD på AB Blinkfyrar samt från 1 april även VD på ProVia Vägmärkning AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063