23948sdkhjf

Trångbodda industriföretag bor i tält

Skandinavisk CNC-teknik gjorde i våras en tillfällig lösning med ett lagertält - nu ansöker Klafreströms Stålgjuteri bygglov för en liknande åtgärd.
Klarviksområdet i Klavreström liknar snart en camping. Flera företag på området vill bygga ut, men kan inte så nu är det fjärde tältet på väg upp. Det är Klafreströms stålgjuteri som behöver nya lagerutrymmen och har två tält sedan tidigare, skriver Smålandsposten.

Det har sedan många år planerats en ny tillfartsväg till industriområdet, men ännu har inget skett och så länge kommunen inte genomför planerna har företagarna inte möjlighet för att bygga ut.

– Alla industrier vill ha utvecklingsmöjligheter och Profilgruppen finns i mitten. Därför kan vi inte stänga av den gamla vägen. Vi skulle i stället behöva mer mark åt norr för att kunna bygga mer där, säger kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C) till tidningen.

Behov för att bygga ut
Skandinavisk CNC-teknik har stort behov av mer mark, och Dennis Bergström, som är delägare i stålgjuteriet säger till Smålandsposten att de också vill och skulle behöva bygga ut. Han tycker också att kommunen borde vara rädd om företagen som finns där, eftersom de expanderar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079