23948sdkhjf

Metso omstrukturerar – kan påverka 240 anställda

Många påverkas när Minerals-verksamheten omorganiseras.

 Finska Metso ska genomföra strukturella förändringar inom vissa delar av sin Minerals-verksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Åtgärderna berör de förändringar som drivs av marknadsmiljön, till följd av bland annat ett ökat fokus på strategiska mineraler som stödjer energiomställningen.

Metso planerar att förbättra sin flexibilitet, förlänga räckvidden och täckning till kunder. Samtidigt ska bolaget implementera effektivitetsförbättringar för att kompensera för långsamma beslut som påverkar stora kundinvesteringar.

Enligt Metsos preliminära bedömning är det planerade uppsägningsbehovet cirka 240 positioner globalt, varav som mest 90 i Finland. För Metal Supply uppger Markku Teräsvasara, ordförande för Minerals och vice VD för Metso, att det ännu inte är helt klart hur svenska Metso-anställda kan komma att påverkas.

– Förhandlingarnas omfattning inkluderar ett litet antal anställda från Minerals-verksamheten i Sverige. Dock är det osäkert om de kommer att ingå i de eventuella nedskärningarna, detta beror på resultatet av konsultationsprocessen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062