23948sdkhjf

Tar robotaffär hos GKN Driveline

Automationsföretaget Prevas har hjälpt till med att sätta en kollaborativ robot i serieproduktion i Köping.
Det är en GKN Drivelines första installationer på det aktuella området.

Det handlar om en ABB-robot av den tvåarmade modellen YuMi där alltså Prevas har hjälpt till med själva installationen.

Köpings Mekaniska Verkstad började tillverka växellådor redan år 1927. Sedan 2011 drivs verksamheten av GKN Driveline Köping som ingår som en del i den globala koncernen med totalt 55 000 medarbetare och verksamheter i fler än 30 länder.

Enheten i Köping har omkring 1 000 medarbetare. Verksamheten är inriktad mot produkter som ingår i drivlinan på fyrhjulsdrivna bilar.

Genom en cobot-lösning kan robotar arbeta ihop med människor. Det är en viktig del av GKN:s arbete med digitalisering och företagets vision inom industri 4.0.

– Vi har en hög automationsgrad i vår produktion. Vi tror att cobotar kommer att spela en allt större roll i framtidens industri, säger Ted Harju, Teamleader på GKN Driveline.

Smarta fabriker använder sig av övergripande IT-lösningar för att styra och övervaka hela produktionsprocesser. Det är ett område som växer snabbt. Automation och robotlösningar är viktiga förutsättningar. Genom att utnyttja lösningar inom industri 4.0 och samla in data kan processer förbättras och produktionen bli mer effektiv och hållbar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109