23948sdkhjf

Ökad efterfrågan för aluminiumföretaget

Samarbetar med en stor europeisk folietillverkare.
Det Växjöbaserade metallindustribolaget Alutrade har inlett ett samarbete med en stor europeisk folietillverkare. Det skriver företaget på sin hemsida.

– En ökad efterfrågan på marknaden samt ett uppstartat samarbete med en av de ledande tillverkarna av folie i Europa är anledningarna till att vi plockat in folie i vårt sortiment, säger vd Mattias Söderqvist.

Företaget har tillsatt en helt ny tjänst där Stefan Winsth sedan juni arbetar som foliesäljare. Han kommer närmast från Kaesar Sweden och har lång erfarenhet från försäljning mot industrin.

Aluminiumfolie kan användas till en massa olika saker i flera branscher. Livsmedel-, process-, fordons- och läkemedelsindustrin finns bland kunderna. Exempel på slutprodukter är värmeväxlare, kablar och olika typer av filter.

Fördelar med aluminium är att materialet är förhållandevis lätt, tåligt, den goda värmeledningsförmågan och även återvinnings- och miljöaspekten.

Alutrade tillhandahåller aluminium i olika former till företag inom tillverkningsindustrin. Bolaget bearbetar och förädlar produkter genom fräsning, svarvning och kapning. Alutrade verkar även som grossist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063