23948sdkhjf

Ib Andresen etablerar produktion i Thailand

Som ett led i verksamhetsutvecklingens internationaliseringsstrategi har danska Ib Andresen Industrier etablerat en produktionsenhet i Thailand.
Fabriken ligger i en sk. free zone i Bankoks containerhamn (Laem Chabang).

Expansionen med en produktion i Asien genomförs för att företaget vill anpassa sig efter kundernas strategiska behov av en internationell samarbetspartner inom utveckling, produktion och montage av kundspecifika stål- och aluminiumkomponenter.

"Vi kan konstatera att våra kunder har blivit mer internationella, varför behovet av att matcha den internationella konkurrensen har blivit större", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Kunderna kräver det
Omkring orsaken till expansionen av verksamhetens produktionsfaciliteter säger direktören för verksamhetsutveckling Tom Andresen:

- Den enkla förklaringen är att våra kunder kräver det. Vi har mer än 40 års erfarenhet som underleverantör till den nordeuropeiska stålindustrin och bearbetar årligen över ½ miljon ton stål. Våra mångåriga erfarenheter har gett oss know-how samt flera effektiva system till hantering av produktionsplanering, kvalitetssäkring och orderbehandling.

- Då nu våra kunder efterfrågar lösningar, som med fördel kan lösas med en produktion i Asien, har vi överfört våra danska system till vår nya thailändska verksamhet. Detta ger oss möjligheten att erbjuda det bästa från två världar, nämligen en lokalt etablerad underleverantör i Europa kombinerat med de produktionsmässiga fördelarna som en produktion i Europa och Asien medför.

Målgruppen och leveranssäkerhet
Målgruppen för verksamhetens produktion i Thailand är huvudsakligen större industrikunder med behov i att forma stål- eller aluminiumämnen.

Leveranssäkerheten är viktig vid val av underleverantörer från fjärran östern, varför det är en absolut förutsättning att de logistiska förutsättningarna fungerar. Det har av den orsaken varit avgörande för Ib Andresen att finna en etablering där den logistiska infrastrukturen är förstklassig.

Fabriken
Fabriken i Thailand ligger i Laem Chabang som är ett industriområde strax syd om Bankok. Området omfattar bl.a thailands största djupvattenscontainerhamn, varför den största delen av all internationell skeppning till och från Thailand hanteras i Laem Chabang.

Fabriken är dessutom etablerad i en sk. free zone vilket innebär att råvaror, halvfabrikat och färdigvaror ej belastas av någon form av tull eller andra avgifter vid utleveranser från Thailand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093