23948sdkhjf

Eurobattery Minerals ingår avsiktsförklaring om investering i volframprojekt

Investeringen i Tungsten San Juan kan göra det möjligt för volframleveranser till Europa under 2025.

Prospekteringsbolaget Eurobattery Minerals har tecknat en icke-bindande avsiktsförklaring om att investera i det spanska bolaget Tungsten San Juan för att utveckla volframprojektet San Juan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Investeringen uppgår till 2,5 miljoner euro för 51 procent av San Juan. Hela investeringsbeloppet ska i första hand användas för utformning och konstruktion av en bearbetningsanläggning samt rörelsekapital för produktionsstart.

Investeringen kommer, i kombination med en avsiktsförklaring från en offtaker inom Sandvikkoncernen, att göra det möjligt för San Juan att börja leverera volframmaterial till Europa under 2025.

San Juan har redan alla licenser och avtal som krävs för produktionsstart, inklusive en avsiktsförklaring för ett offtake-avtal med Wolfram Bergbau und Hütten, en världsledande volframproducent från Österrike som ingår i svenska Sandvikkoncernen.

Volfram, som är en tungsten, används bland annat inom elektronik- och elkraftsbranschen och är en mineral som EU klassat som strategisk.

–Detta förvärv är verkligen ett startskott för förändring för oss på Eurobattery Minerals och det kommer att förändra bolagets DNA. Volfram är listat som en kritisk råvara av EU och tungstensförstärkt stål är en mycket viktig produkt, till exempel för försvarsindustrin, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals.

Investeringen är planerad att ske genom två delbetalningar, vilka bolaget har som avsikt att slutföra under 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109