23948sdkhjf

Ruukki blir stålentreprenör för fyra broar i vägprojektet för E6 i Sverige

Ruukki kommer att leverera stålkonstruktionen till tre vägbroar och en järnvägsbro som ingår i vägprojektet för E6 - en order värd 25 miljoner.
Broarna kommer att byggas vid den delen av vägen som går mellan Skee och Egst nära Strömstad. Detta är en av de sista faserna av ett av Sveriges viktigast vägprojekt som sträcker sig från Trelleborg, i södra delen av landet, till Norge.

Ruukkis kund och huvudkontraktör i projektet är Peab AB. Broarna kommer att totalt sett bli närmare 600 meter och ordern är värd över 25 miljon SEK.

"Stålbrokonstruktionen kommer att förkorta konstruktionstiden och minimera störningar av trafiken på den trafiktäta vägen E6. Vi har valt Ruukki som stålentreprenör för att vi vill ha en pålitlig partner som kan hantera hela processen från råmaterial till fabricering och installation" säger kontraktschef Göran Hannrup från Peab Ab.

Ruukki är ansvarig för tillverkning och installation av de bärande stålkonstruktionerna för broarna. Konstruktionerna kommer att tillverkas på Ruukkis enhet i Ylivieska, Finland och transporterat på väg till brobygget i södra Sverige. En stor del av konstruktionen kommer att vara prefabricerad och förkortad installationstid kommer att minimera störningar av trafiken på den hårt trafikerade vägen. Samtidigt som den totala säkerheten av brobygget förbättras.

Tillverkning av broarna kommer att påbörjas i slutet av 2009 och de sista installationerna kommer att vara lagda till våren 2011.

Ruukki har tidigare varit involverad i flera av de andra broarna som byggts under E6 projektet. För stunden pågår arbete med en 600 meter lång vägbro som sträcker sig över Hudälven och går ihop med Partihallsförbindelsen,i centrum av Göteborg och sammanbinder motorvägen E45 och E20. Detta är planerat att bli klart under 2011.

Läs mer om Ruukkis referenser under "produkter och tjänster".

För mer information,vänligen kontakta:, Anders Spåls, Affärsområdeschef, Affärsområde Infrastruktur, Ruukki Sverige AB
Tel.nr 010-78 78854

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093