23948sdkhjf

Lysekilföretag får italiensk distributör

RadioControl SMD i Lysekil arbetar med radiostyrning för industriellt bruk. Nu har företaget skrivit ett viktigt exklusivt distributörsavtal för territorium Sverige och Norge med det italienska företaget Autec S.r.l.
Den 13 juli 2009 skrevs ett viktigt exklusivt distributörsavtal för territorium Sverige och Norge mellan det svenska företaget RadioControl SMD och det italienska företaget Autec S.r.l.

RadioControl SMD AB producerar, säljer och marknadsför de väl beprövade radiostyrningssystemen SMD, IRIS, samt IND8000 i samtliga nordiska länder. RadioControl SMD tillverkar allt från enkla radiostyrningar för portar, dörrar och bommar till mer avancerade system för komplexa applikationer. Företaget erbjuder radiostyrningssystem för drift av maskiner inom industri, konstruktion och mobila applikationer som ersättning för traditionella kabelsystem vilket idag efterfrågas starkt.

Produktutveckling sker i Skövde samt Wien. Produktion finns i Kungsbacka, Hjo, Tyskland och Österrike. Huvudkontor med service, support, lager och försäljning finns i Lysekil, och förtaget har även viss produktion av kundspecificerade system för kortare serier.

Autec håller en marknadsledande position inom sitt segment Lyftapplikationer. Autec utvecklar och tillverkar radiostyrningssytem för säker drift av maskiner inom industri, konstruktion och mobila applikationer.
Säkerhetsklassifiseringen av Autecs radiostyrningssystem möter och i många fall överskrider vad som erfodras av Europas striktaste Internationella regler. Att såväl genomgå rigorösa interna analyser, söker och beviljas Autec oberoende certifiering av deras produkter. Säkerhetsnivån av de flesta modeller har testats av oberoende part och certifierats av TÜV Süddeutschland.

Källa: RadioControl SMD

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078