23948sdkhjf

Wärtsilä utvidgar sin verksamhet i Dubai och öppnar ny serviceverkstad och nytt kontor

Wärtsilä har idag öppnat en ny serviceverkstad och ett nytt kontor i Dubai i Förenade Arabemiraten för att möta den snabbt växande efterfrågan inom marin- och energimarknaden i Dubai och runt om Persiska viken.
Den nya serviceverkstaden gör det möjligt att erbjuda kunderna ett omfattande serviceutbud inom underhåll av motorer, fartyg, automation, propellrar, styrpropellrar samt uppriktning och maskinbearbetning.

”Dubai har blivit en viktig knutpunkt för affärsverksamheten i Mellanöstern och tillväxten förväntas fortsätta i framtiden. Att utvidga Wärtsiläs produkt- och tjänstesortiment i området är förknippat med vårt fasta engagemang för att betjäna våra kunder inom marin- och energibranscher från en och samma plats”, säger Tage Blomberg, direktör, Wärtsilä Services. ”Vår närvaro i Dubai innebär att vi finns tillgängliga där det behövs. Lokal närvaro ligger i kärnan för vår serviceverksamhet”, fortsätter han.

Den nya serviceverkstaden och det nya kontoret är nästan tre gånger större än de tre tidigare enheterna i Dubai sammanlagt. Den nya serviceverkstaden är toppmodern i fråga om såväl konstruktion som utrustning. Verkstaden gör det möjligt att arbeta på stora enheter med de nyaste verktygen och redskapen inom branschen. Byggnaden är 15 meter hög och har sex lyftkranar med en lyftkapacitet på 30 ton. Eftersom alla funktioner finns under ett tak, innebär det att hela arbetsprocessen blir effektivare och kvaliteten förbättras.

Wärtsilä har bedrivit verksamhet i Dubai sedan år 1992 i ett flertal verksamhetsställen. Största delen av Wärtsiläs personal i Dubai, sammanlagt 310 personer, arbetar i de nya lokalerna. Wärtsiläs sysselsätter totalt 325 personer i Dubai och antalet kommer på grund av tillväxten i affärsverksamheten att utökas till minst 400 innan årets slut. Wärtsilä har dessutom planer på att öppna ett kontor och en serviceverkstad i Dubai Maritime City.

Under den senaste tiden har Wärtsilä utvidgat sitt nätverk i Mellanöstern. Enheter har öppnats i Fujairah i april 2007 och i Bahrain i januari 2008. Det finns dessutom planer på att öppna kontor i Oman, Jemen, Egypten och Qatar, samt ytterligare kontor och serviceverkstäder i Dubai.

Wärtsilä i korthet

Wärtsilä levererar lösningar som stöder kundernas verksamhet under produktens hela livscykel. Wärtsilä skapar bättre teknologier som gynnar såväl kunder som miljö. Detta görs med fokus på marin- och kraftverkslösningar samt därtill hörande produkter och tjänster. Genom att erbjuda innovativa produkter och tjänster vill Wärtsilä vara sina kunders mest uppskattade samarbetspartner. Detta uppnås med 17 000 proffs i 150 Wärtsiläenheter i 70 länder runt om i världen. Wärtsiläs aktier är noterade på Den Nordiska Börsen i Helsingfors.

www.wartsila.com

Källa: Pressmeddelande från Wärtsilä

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093