23948sdkhjf

Nomo Kullager förvärvar nytt företag

AxIndustries växer i Finland – Strategiskt förvärv stärker positionen och banar väg för nordisk expansion.
AxIndustries har förvärvat det finska teknikhandelsbolaget Tekniikka Center. Bolaget har en årlig omsättning på 4,5 miljoner Euro med verksamhet i Åbo och Forssa.

Strategiskt förvärv
”Förvärvet av Tekniikka Center är ett strategiskt förvärv och del av vår långsiktiga satsning att bli en ledande nordisk leverantör inom området kullager och transmission. Konkret innebär förvärvet att vi stärker vårt erbjudande till kunderna i Finland och att vi breddar försäljningen för hela divisionen Kullager & Transmisson”, säger Lars Åkerberg divisionschef Kullager & Transmission AxIndustries.

Axindustries är idag genom sitt dotterbolag Nomo och dess finska bolag, Porin Laakeri Oy, verksamma i Finland. Det är Porin Laakeri som förvärvar Tekniikka Center.

Helhetslösningar
”Med Tekniikka Center stärker vi vår position ytterligare och ökar såväl vår marknadstäckning som tillgänglighet inte minst när det gäller södra Finland. Vi kan nu tillgodose kundernas behov av helhetslösningar inom kullager och transmission ännu bättre. Dessutom kan vi erbjuda kunderna en möjlighet att reducera antalet leverantörer och korta leveranstiderna, säger Jari Ylinen, VD för Porin Laakeri Oy
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078