23948sdkhjf

Robotföretaget ser en ökad efterfrågan

Yaskawa Nordic har nyligen satt upp en ny produktionslinje i småländska Torsås. Skälet är fler beställningar på deras inkapslade och flyttbara robotsvetsceller, ArcWorld,
Efterfrågan har ökat både i Sverige och utomlands.

Det här innebär att företagets inkapslade och flyttbara robotsvetsceller, ArcWorld, nyligen har fått en utvecklad monteringsstrategi från stationsmontering till ett taktat flöde.

Företaget har därmed möjlighet att definiera och sätta tid på arbetsmomenten vid varje station och på så sätt kunna identifiera tidstjuvar.

Det blir också lättare att kundanpassa produktionen efter behov.

Tanken är att linjen för teamet som monterar ArcWorld ska innebära ett större fokus på arbetet med själva monteringen. Detta eftersom flödet av in- och utgående material sköts av personal vid logistikavdelningen.

Tillverkningen kommer att ligga på två robotstationer i veckan i ett första skede.

Den första ArcWorld:en rullade ut från den nya produktionslinjen i slutet av oktober. Totalt har företaget nu levererat fler än 100 ArcWorld från fabriken i Torsås sedan robotstationen lanserades i 2014.

ArcWorld-familjen består av kompakta robotceller. Tanken är att kunden med hjälp av dessa snabbt ska kunna komma igång med robotsvetsning.

Enligt företaget tar de bara hälften så stor golvyta som en konventionell robotlösning.

De inbyggda robotarna med rökutsug innebär även att ArcWorld bidrar till en bättre arbetsmiljö.

Med hjälp av många tillval och tillbehör så är det enkelt att anpassa ArcWorld:en efter behov.

Yaskawas nordiska verksamhet, Yaskawa Nordic, grundades på 1970-talet i småländska Torsås. Företaget är en av världens största tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer, med över 400 000 Motoman-robotar installerade globalt.

Yaskawa Nordic har cirka 160 medarbetare och kontor i Torsås, Kalmar och Jönköping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078