23948sdkhjf

Outokumpus produkter koldioxidsnålast i EU

En ny livscykelstudie av rostfritt stål producerat i EU, visar att Outokumpus produkter har 10-20 % mindre carbon koldioxidavtryck, än genomsnittet.
Detta har uppnåtts genom förbättrade processer, men också genom att använda mer återvunnet stål och välja energikällor med låga utsläpp.

För att utveckla koncernens hållbarhetsarbete, har Outokumpu tagit fram ett nytt energi- och klimatprogram.

Koldioxidutsläpp
De senaste tio åren har Outokumpu minskat de direkta utsläppen av koldioxid (CO2) med 25 % per ton rostfritt stål. Målet är en minskning med ytterligare 20 % till 2020. Utsläppen beräknas per producerat ton, vilket visar inte bara minskningen utan även effektiviteten i produktionen.

"Att vara en global aktör i en energiintensiv industri är ett stort ansvar. Andelen återvunnet material i våra produkter är redan mycket högre än snittet och vår ferrokromproduktion är världsledande både inom energieffektivitet och när det gäller att hålla nere CO2-utsläpp. Programmet betonar vikten av energikällor med låga utsläpp och energieffektivitet," säger Outokumpus vd Juha Rantanen i ett pressmeddelande.

Fakta
Livscykelstudien genomfördes 2009 av PE International. I studien tog man fram CO2-avtryck för sex vanliga rostfria produkter. Minimivärdena visade sig komma från Outokumpus produkter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094