23948sdkhjf

I samarbete med Salvagnini skruvar Danpres upp automatiseringen och fördubblar kapaciteten

Genom investeringen positionerar sig Danpres i den absoluta toppen av underleverantörer inom plåt.
Danpres tecknade vid årsskiftet ett avtal med Salvagnini för en betydande expansion av det FMS-system, Flexible Manufacturing System, som har tjänat Danpres sedan 2008. Utbyggnaden omfattar ett helautomatisk stans- och klippcenter som integreras med det befintliga lager med laser och panelbockningsmaskin. Anläggningen, som totalt sett kommer att vara den enda i sitt slag i Danmark, tar bort nästan all manuell hantering och medför en fördubbling av Danpres produktionskapacitet. Utbyggnaden gör Låsby-bolaget till den enda danska underentreprenör som kan stansa/klippa, vända och bocka detaljer i en operation.

Konkurrerar med låglöneländer
Investeringen är en av de större i Danpres 18 åriga historia, men Søren Nielsen på Danpres ser investeringen som en absolut nödvändighet i förhållande till det konkurrenstryck inom och framför allt utanför Danmark.

− I kraft av att den manuella hanteringen avlägsnas och omställningstider reduceras till ett minimum, blir det i framtiden betydligt färre timmar i varje detalj. Det innebär att vi kommer att kunna konkurrera direkt med speciellt europeiska låglöneländer. Faktum är att våra befintliga FMS lösning redan dragit några flaggade verksamheten till Danmark, säger Søren Nielsen, i ett pressmeddelande.

Installationen genomförs under sommaren 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094