23948sdkhjf

Väderstad expanderar produktionen och köper Svensk Presshärdning

En omfattande utbyggnation av produktionen har satts igång och de har kommit överens med ägaren till Svensk Presshärdning AB om att köpa hela bolaget
Den nya produktions-hallen på 4 560 m2 kommer att användas för tillverkning av nyutvecklade maskiner. Framför allt Väderstads nya planter - Tempo.

- Vi tror på en mycket positiv utveckling för lantbruket, och vi utvecklar unik teknik som snart kommer lanseras på marknaden. Detta gör att vi vågar satsa och expandera vår produktion, säger Crister Stark, styrelseordförande på Väderstad-Verken.

Plus omfattande ombyggnad
Samtidigt pågår en omfattande ombyggnad i Väderstads fabrikskomplex. Med ny lackbana, utbyggnad av manuella svetsplatser och ny transportbana, skall flexibiliteten i produktion ökas markant. Det leder inte bara till högre flexibilitet och effektivisering utan ger också möjlighet till ännu bättre kvalitetskontroll av maskinerna innan leverans till kund.

- Vi ser över hela flödet i fabriken från intaget av material via vår “tunnelbana” till laserskärning, materialplock, svets, lack och till slutmontering, säger tillverkningschef Maria Bogren.

Köpet av Svensk presshärdning
Väderstadverken med vd Christina Stark vill satsa på framtiden.

– Svensk presshärdning är en strategisk och väldigt viktig leverantör till oss och vi ser möjligheten att tillverka mer smidda och härdade delar i Överum, säger hon till AFFaRSLIV.COM.

De anställda behåller jobbet
Företaget kommer att behålla de cirka 25 anställda som Christina Stark beskriver som specialister på smidda delar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109