23948sdkhjf

"Det här är ett flexibelt transportsystem"

Torsdagen den 10 oktober hölls Automationsdagen 2019 på Innovatumområdet i Trollhättan.

Automationsdagen lockade över 250 deltagare från närmare 70 olika företag och organisationer. Det innebar ett nytt publikrekord.

Metal Supply var på plats. Här är tredje artikeln. Den kommer att följas av fler i kommande nyhetsbrev.

De företag och organisationer som medverkade är specialiserade på eller intresserade av robot- och automationslösningar. Det här är ett bra tillfälle att knyta kontakter, hitta nya och innovativa lösningar och få inspiration.

På eftermiddagen hölls det en stor utställning och demonstrationer vid Produktionstekniskt centrum.

Metal Supply gick runt där under några timmar och pratade med representanter för flera intressanta leverantörer av automations- och robotlösningar.

Tyska Beckhoff Automation levererar öppna automationsprodukter. Företaget har växt kraftigt under många år och finns nu representerat i fler än 75 länder.

Deras drivsystem XTS (eXtended Transport System) ersätter klassiska mekaniska system med innovativ mekatronik.

– Det här är ett flexibelt transportsystem som möjliggör individuella produkttransporter med ett kontinuerligt flöde av material, säger Jim Eriksson, Area Sales Manager på Beckhoff, till Metal Supply.

XTS är ett mekatroniskt transportsystem som har fått liknande efterföljare. Men med sitt kompakta byggmått är XTS fortfarande unikt.

Företaget har själva utvecklat systemet från grunden. Man har applikationserfarenhet från många olika typer av maskinlösningar där XTS används och för livs- och läkemedelsindustrin har man tagit fram XTS Hygienic som är gjord helt i rostfritt stål.

Beckhoff är ett teknikdrivet företag och filosofin är att all kunskap ska finnas i det egna huset.

– Systemet kontrolleras med en Industri PC. Vi har en mjukvara för alla funktioner och en nyhet är integrerad vision där man har möjlighet att ta in bilder synkront med andra uppgifter såsom I/O, PLC-kod men även exempelvis Matlab/Simulink-modeller, säger Jim Eriksson.

Beckhoff Automation levererar öppna automationsprodukter baserade på beprövad teknik. Det här gör att deras kunder kan implementera dem i avancerade system snabbare och till en lägre totalkostnad än traditionella PLC och MotionControl-system.

Produkterna kan användas separat eller tillsammans i ”sömlösa” system för alla typer av applikationer. Deras ”New Automation Technology”-filosofi står för universella och öppna styr- och automationslösningar.

De används i hela världen, i en rad olika applikationer från CNC-maskiner till intelligent fastighetsautomation.

Beckhoff kan idag ge sina kunder ett fullt utbud av produkter inom både hårdvaru- eller mjukvarubaserade styrsystem. Företaget har ett tätt försäljningsnätverk av dotterbolag och distributörer över hela världen.

Det svenska dotterbolaget, Beckhoff Automation AB, grundades 2002 och har sitt huvudkontor i Malmö. Vd är Håkan Brandt. Förutom försäljning och teknisk support finns även lokala utbildningscentra i Malmö och Göteborg. Lokala försäljningskontor finns i Göteborg, Stockholm och Piteå

De centrala avdelningarna som utveckling, produktion, administration, distribution, marknadsföring, support och service finns på huvudkontoret i Verl, Tyskland. En snabbt växande närvaro på den internationella marknaden sker genom dotterbolag. Genom samarbetspartners över hela världen är Beckhoff representerat i över 75 länder.

Här är alla de företag som ställde ut under Automationsdagen: https://www.hv.se/kalender/2019/oktober/automationsdagen/utstallare-automationsdagen-2019/

Eventet arrangeras av Innovatum, Högskolan Väst och IUC Väst med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095