23948sdkhjf

"Det finns ett gemensamt intresse att få in ännu fler samverkande företag i verksamheten"

Torsdagen den 10 oktober hölls Automationsdagen 2019 på Innovatumområdet i Trollhättan.

Det här året lockade Automationsdagen över 250 deltagare från närmare 70 olika företag och organisationer. Det innebar ett nytt publikrekord.

De företag och organisationer som medverkade är specialiserade på eller intresserade av robot- och automationslösningar. Det här är ett bra tillfälle att knyta kontakter, hitta nya och innovativa lösningar och få inspiration.

Eventet arrangeras av Innovatum, Högskolan Väst och IUC Väst med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden och Västra Götalandsregionen.

Metal Supply var på plats. Här är åttonde artikeln. Den kommer att följas av fler i kommande nyhetsbrev.

Produktionstekniskt centrum (PTC) i Trollhättan är en samverkansarena till stöd för utveckling av produktionen hos tillverkande företag.

Tanken är att en satsning på kompetensutveckling, kännedom om ny teknik samt kunskaper om metoder och best practices ska ge förutsättningar för stärkt konkurrensförmåga.

– Produktionstekniskt centrum har funnits i tio år. Här sker forskning i samverkan med företag, säger Lennart Malmsköld, universitetslektor vid Högskolan Väst.

Han är anställd på avdelningen för produktionssystem. Lennart Malmsköld har ett brett intresse inom alla typer av produktionstekniker, men har framförallt forskat inom informationsanvändning i beredningsprocesser och produktionssystem.

Ergonomisimuleringar, virtuell beredning och datorträning för operatörer är exempel på delområden som han har erfarenhet från.

Lennart Malmsköld har i huvudsak erfarenhet från forskning inom produktionsteknik kopplat till fordonsindustrin där han även var industridoktorand och disputerade 2012.

Samverkansplattformen vid PTC möjliggör erfarenhetsutbyten och gemensamt lärande för en snabbare utveckling.

Här möts företagens tekniker och ingenjörer med högskolans studenter och forskare. Och här finns såväl spetskompetenser som resurser för omvärldsbevakning och kompetensutveckling.

Produktionsteknik och automation är PTC:s styrkeområden, men i och med deras kontaktnät, stöttas produktionsutveckling inom många områden.

De har en välrustad utvecklingsverkstad dit parterna lokaliserat utrustning. Med gemensamt nyttjande kan de ha en större maskinpark tillsammans än var för sig.

PTC är öppet för alla företag och organisationer. Som partner i verksamheten har man största möjligheten att påverka utvecklingen och ta del av de kompetenser och resurser som finns här.

Samverkansarenan PTC drivs av huvudparterna Innovatum, Högskolan Väst, GKN Aerospace och Swerea IVF.

– Det finns ett gemensamt intresse att få in ännu fler samverkande företag i verksamheten, säger Lennart Malmsköld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078