23948sdkhjf

Deras paketlösning för linjärautomation underlättar för integratörer

AP&T presenterar sitt kundnära koncept "Machine In a Box".
Linjärrobotar som byggs av standardkomponenter och levereras i färdiga paket för snabb installation. Det är i korta drag vad Ulricehamnsföretaget AP&T:s kundnära koncept för automation till lokala interna och externa integratörer – Machine In a Box – går ut på.

Det finns tillgängligt både i USA och Europa.

– Våra automationsprodukter är inte bara nyckelkomponenter i nytillverkade produktionslinjer. Över hälften av de maskiner vi säljer används för automatisering av nya och äldre produktionslösningar eller installeras i andra typer av materialhanteringssystem av lokala integratörer, säger Martin Sahlman, med titeln Product Manager Automation vid företaget, enligt ett pressmeddelande.

Det är för att underlätta för dem och komma närmare slutkunderna som Machine In a Box har utvecklats.

Affärsmodellen innebär att integratören svarar för projekthantering och försäljning, medan AP&T:s åtagande är begränsat till att leverera själva automationsutrustningen.

– Med integratörens specifikationer som utgångspunkt tar vi fram en produkt baserad på vårt modulsystem av standardkomponenter. På så sätt kan vi kapa ledtiderna från beställning till leverans rejält, samtidigt som vi säkerställer att slutkunden får en väl beprövad, testad, kvalitetssäkrad maskin av en lokal aktör, säger Martin Sahlman.

I Nordamerika har de använt konceptet via sitt regionala kontor ända sedan 2011. Från och med förra året är det också möjligt att köpa automationsprodukter från AP&T:s Europakontor i Tyskland.

Det här innebär fördelar i form av lokal projekthantering, försäljning och service.

Samtidigt arbetar de för att ytterligare utöka sitt nätverk av externa integratörer för att nå en ännu bredare krets av slutkunder.

De två första kunder som har valt en Machine In a Box-lösning från den tyska enheten är en vitvaruproducent och en tillverkare av medicinteknisk utrustning.

Dessa har fått företagets linjärrobotar integrerade i sina produktionslinjer. I båda fallen används utrustningen för plåtformning. Men dessa linjärrobotar utnyttjas också i helt andra branscher.

Här går det att läsa mer om företagets automationslösningar:

https://www.aptgroup.com/solutions/product-range/automation
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109