23948sdkhjf

AP&T:s pressteknologi når nordamerikansk mark

Bobcat, som tillverkar kompaktutrustning, ökar nu produktionskapaciteten vid sin anläggning i amerikanska Gwinner. Genom att ta in en högautomatiserad tandemlinje förväntas man fördubbla presskapaciteten, minska energiförbrukningen och forma komplexa plåtdetaljer.

– Investeringen ger oss större möjligheter och ökad effektivitet i pressverksamheten och ligger i linje med vårt fokus på innovation, hållbarhet och våra fortsatta investeringar i utvecklingen av vårt produktionssystem, berättar Mike Ballweber, president, Doosan Bobcat North America om investeringen.

Den nya linjen innefattar bland annat AP&T:s energieffektiva servohydrauliska press och automationsutrustning.

– Bobcat är ett av de första företagen i Nordamerika som framtidssatsar genom att införa den här typen av automatiserad lösning med vår nya pressteknologi. Investeringen bidrar också till Bobcats arbete med att införa hållbara, energieffektiva produktionslösningar, säger Dr. Christian Koroschetz, chief sales officer på AP&T.

Den nya servohydrauliska press är 70 procent mer energieffektiv en AP&T:s traditionella hydraulpressar och ger nya möjligheter att forma och komplext konstruerade komponenter.

Bobcat fick upp ögonen för den nya pressteknologin genom Wisconsin-baserade TCR Integrated Stamping Systems, ett konsultföretag inriktat på produktionsutrustning och systemleverantör till den metallformande industrin. De i sin tur fick nys om den under ett besök hos AP&T i Sverige.

– AP&T demonstrerade också sin nya servohydrauliska pressteknik. Dess unika egenskaper var väldigt lämpliga för verksamheten i Gwinner och i linje med Bobcats hållbarhetsmål, säger Todd Wenzel, president , TCR.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.097