23948sdkhjf

AP&T:s presshärdningsteknik möter kundens krav i USA

Under flera år har AP&T, tillsammans med företagets agent Daekyung International byggt upp en stadig relation med Simwon Co Ltd& MS Autotech Co Ltd i Sydkorea. Starten på samarbetet kom när Simwons vd fick möjlighet att se AP&T:s produktionslinjer för presshärdning i drift.

Besöket ledde till att Simwon själva installerade AP&T:s linje i sin anläggning i Austin, Texas, under våren 2022.

Simwon är en del av MS Autotech Co Ltd, en global underleverantör till många stora biltillverkare, specialiserade på karossdelar. Företaget har tillverkning i Sydkorea, Indien, Nordamerika och Kina, där de presshärdade komponenterna för den amerikanska marknaden produceras av Simwon America Corp i Austin. Det är också där presshärdningslinjen från AP&T finns.

– Den nya linjen används framförallt för att tillverka dörringar till en av våra större amerikanska kunder. För att vi ska kunna möta deras behov måste tekniken fungera klanderfritt och vi måste hela tiden kunna producera på topp. AP&T:s linje har överträffat våra högt ställda förväntningar – outputen är mellan 15 och 20 procent högre än för våra övriga presshärdningslinjer, säger Jeon Incheol, seniorchef för sälj utomlands, på Simwon Co Ltd i en kommentar.

Det lyckade resultatet för AP&T mycket nöjda.

– Vi är självklart väldigt glada över att kunna uppfylla Simwons höga krav på produktkvalitet, cykeltider och maskintillgänglighet. För oss är detta också en strategiskt viktig affär som förstärkt vår position inom presshärdning på den nordamerikanska marknaden, säger Peter Robisch, distriktförsäljningschef på AP&T.

Driften har nu varit i gång i snart ett och ett halvt år och företagen diskuterar i nuläget om hur samarbetet kan fördjupas ytterligare.

– Att vi sedan länge har en etablerad organisation för service, support, reservdelsförsäljning och försäljning i USA är en stor fördel i sammanhanget, säger Peter Robisch.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078