23948sdkhjf

Nordic Mines AB (publ) noteras på OMX Nordiska Börs

Nordic Mines AB (publ) ("Nordic Mines" eller "Bolaget") har på tisdagen godkänts för notering av OMX Nordic Exchange Stockholms ("OMX Nordic Exchange") bolagskommitté.
Nordic Mines AB (publ) noteras på OMX Nordiska Börs

* Nordic Mines AB (publ) ("Nordic Mines" eller "Bolaget") har på tisdagen godkänts för notering av OMX Nordic Exchange Stockholms ("OMX Nordic Exchange") bolagskommitté.

* Första handelsdagen på OMX Small Cap är beräknad till den 18 juli 2008.

* Nordic Mines noteringsprospekt är härmed offentliggjort.

OMX Nordic Exchange bolagskommitté har godkänt Nordic Mines för notering på OMX Nordiska Börs, Small Cap listan. Första dag för handel är beräknad till fredagen den 18 juli 2008. Handelspostens storlek har fastställts till 500 aktier vilket är en förändring mot den tidigare handelsposten på First North som uppgick till 300 aktier.

Noteringen på OMX Nordiska Börs innebär att handeln med Bolagets aktie vid First North upphör. Sista dag för handel på First North förväntas vara den 17 juli 2008. Ytterligare information kring detta kommer att publiceras i ett marknadsplatsmeddelande och publiceras på First Norths hemsida under slutet av vecka 28. Nordic Mines kommer även fortsatt att handlas under kortnamnet NOMI. Enligt tidigare publicerad information förväntas omvandlingen från BTA till aktie gällande den nyligen genomförda företrädesemissionen att ske i vecka 29.

Nordic Mines aktier kommer att börja handlas på OMX Nordiska Börs, Small Cap listan efter det att BTA omvandlingen är genomförd. Antalet noterade aktier vid OMX Nordiska Börs kommer därmed att uppgå till 23 271 428 aktier envar aktie med ett kvotvärde om en krona, motsvarande ett aktiekapital om totalt 23 271 428 kronor.

"Godkännandet av OMX Nordic Exchange bolagskommitté är en kvalitetsstämpel för Nordic Mines och bekräftar hur långt vi kommit som organisation och bolag under en kort tidsperiod. En övergång till en reglerad marknad med de hårdare regler och krav som en börsnotering på OMX Nordiska Börs innebär ses också som positivt av våra befintliga och nytillkomna institutionella investerare. Vår tro och förhoppning är att listbytet från First North kommer att öka kännedomen och intresset för Nordic Mines ytterligare samt underlätta Bolagets pågående omvandling från prospekteringsbolag till ett producerande gruvbolag" säger Michael Nilsson, VD i Nordic Mines.

RådgivareEvli Bank Plc. har varit finansiell rådgivare till Nordic Mines i samband med noteringen på OMX Nordiska Börs. Legala rådgivare har varit Advokatfirman Lindahl och Waselius & Wist. Noteringsprospektet finns tillgängligt på Nordic Mines hemsida www.nordicmines.se samt på www.evli.com . För ytterligare information, vänligen kontakta: Michael Nilsson, VD, 018-84 34 501

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095