23948sdkhjf

Stororder i Europa-konkurrens till Jiwe Varmförzinkning

JIWE Varmförzinkning AB med produktion i Sölvesborg och Eskilstuna har nyligen fått en viktig stororder. Ordern är på cirka 2 miljoner kronor och JIWE har tagit ordern i konkurrens med europeiska företag.
-Det är givetvis mycket glädjande att kunna ta hem en så stor affär, säger försäljningschef Bjarne Sändergård i ett pressmeddelande. Och det är särskilt roligt att kunna göra det i den här tuffa konkurrensen.

Godset kommer från Europa och ska till den skandinaviska marknaden. Kunden väljer att skicka godset till Sverige för förzinkning i JIWEs anläggning i Sölvesborg. I företagets åtagande ingår även distribution av det färdiga godset i Skandinavien.

Långt automatiserat
-Det är tack vare vår rationella och långt drivna automatisering av produktionen, som vi nu kan ta hem en sådan här affär, säger Bjarne Sändergård. Att vi är vana vid uppdrag som även innefattar lagring och distribution åt våra kunder, är givetvis också en faktor som spelat in.

JIWE Varmförzinkning AB har efter bilkrisen 2008, då man på kort tid tappade halva omsättningen, anpassat sig till den nya situationen och ökar nu sin marknadsandel. Det tidigare väldigt stora beroendet av bilbranschen har ersatts med en större branschbredd där ingen kund står för mer fem procent av omsättningen.

-Vi har en tydlig plan för fortsatt ökning av vår marknadsandel, säger Bjarne Sändergård. Vi är väl rustade och stärkta efter krisåren. Den här storordern ser vi som en bekräftelse på vår konkurrenskraft.

JIWE ingår i den danska koncernen Dansk Overflade Teknik AS, som är Danmarks största varmförzinkare med anläggningar på Själland, Fyn och Jylland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078