23948sdkhjf

Husqvarna drar ner med 600

Koncernen flaggar för kommande nedtrappningar då 600 totalt kommer att beröras, närmare hälften av dem finns i Sverige
Husqvarnakoncernen planerar åtgärder för att förbättra koncernens kostnadsstruktur. Åtgärderna omfattar personalneddragningar i flera länder, däribland Sverige. De föreslagna åtgärderna innebär en sammanlagd neddragning av antalet anställda med cirka 600, varav närmare hälften i Sverige och då främst i Huskvarna.

-Tyvärr måste vi göra personalneddragningar. De föreslagna åtgärderna syftar till att öka effektiviteten, sänka de fasta kostnaderna och skapa en mer flexibel struktur. Även om vi gör personalminskningar i Huskvarna fortsätter det att vara en mycket viktig enhet för oss,
säger Hans Linnarson, VD och koncernchef för Husqvarnakoncernen i ett pressmeddelande.

Första halvåret 2013
Åtgärderna är planerade att genomföras under första halvåret 2013 efter förhandlingar med respektive fackförening. Besparingarna kommer att uppnås successivt och nå full årseffekt på 220 Mkr under 2014. Besparingen för 2013 beräknas till 160 miljoner kronor Kostnaderna för att genomföra åtgärderna beräknas till cirka 250 Mkr, vilka belastar koncernens rörelseresultat för fjärde kvartalet 2012.

Utöver ovanstående kommer koncernen under 2013 också dra nytta av kostnadsbesparingar på cirka 50 miljoner kronor. Besparingarna avser åtgärder enligt tidigare aviserade omstruktureringar, inklusive flytt av tillverkning från Sverige till Polen som inleddes 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078