23948sdkhjf

Metallföretaget investerar: "Positionerar oss långt fram tekniskt"

HT Laser har ökat på sin maskinpark med två manuella lasersvetsar.

Metalleverantören HT Laser har nu investerat i två Fanuci PRO EasyWire 3.0 GEnX med trådmatare, som ska användas vid anläggningen i Keuruu, Finland.

De ska komplettera företagets nuvarande erbjudande inom lasersvets som bland annat består av två större lasersvetsportaler och en robotcell med lasersvetsning.

Med nyinvesteringarna ska man dra nytta av den höga svetskvalitet och svetshastighet tillsammans med det faktum att den är handhållen. Den är särskilt lämpad för applikationer där bågsvetsningens hastighet inte är tillräcklig för att garantera tillräckligt effektiv produktion.

Att lasersvetsning är som gjort för rostfritt material, då risken för värmedeformation är minimal, är ytterligare ett plus.

– Med ytterligare två handhållna lasersvetsar ligger vi långt fram inom detta område och positionerar oss långt fram tekniskt. Denna investering breddar vårt tjänsteutbud ytterligare vilket vi såklart är mycket stolta över, säger Joachim Eresjö, försäljningsansvarig HT Laser Sverige.

För oss berättar han också att företaget tidigare i år förvärvade ett företag i Finland för att utöka kapaciteten inom svetsning, både för den finska och svenska marknaden. HT Laser har funnits i Sverige med en försäljningsorganisation sedan 2021.

– Intresset för HT Laser och våra tjänster har varit stort. Superskoj såklart, avslutar Joachim Eresjö.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.406