23948sdkhjf

Största leveransen i företagets historia – till stålverket

Enerco Group, som erbjuder teknik- och underhållstjänster för industrin, har slutit avtal med Outokumpu om leverans av skänkvagnar till stålverket i Avesta.

Funktionsleveransen är den största i Enercos historia, både sett till antal timmar och pengamässigt.

Leveransen till Outokumpus stålverk i Avesta rör beställning av skänk- och slaggrytsvagnar, skriver Enerco i ett pressmeddelande. Skänkvagnen går på räls och kommer att bära kittlarna där flytande stål ska hällas för vidare transport. Restprodukten från smältningen kommer att tippas över till den mindre slaggrytsvagnen.

Lyftkapaciteten hos skänkvagnen ligger på 150 ton och totalt har fyra vagnar beställts, det vill säga två vagnpar. Ett par vagnar kommer att vara i drift åt gången, medan det andra paret är på underhåll och reparation.

Janne Viktorsson har varit projektledare för affärsområdet Industriella Projekt, IP, och har ansvarat för förhandling med Outokumpu.

– Det är en styrka i vårt erbjudande att vi har en närhet och snabbt kan vara på plats, men jag tror att anledningen till att Outokumpu valde oss beror på att vi hade gjort ett väl genomarbetat projektunderlaget och att vi som koncern kan uppfylla deras krav och önskemål.

Han fortsätter:

– Den här sortens stora projekt med avancerad mekanik och teknik är just vad vi vill jobba med, fortsätter Janne. Vi har visat att vi är en aktör på den här marknaden och kan leverera omfattande helhetsåtaganden mot stora kunder, säger han till sist i pressmeddelandet.

Produktionen kommer att påbörjas under våren och den första vagnleveransen ska se i höst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109