23948sdkhjf

Triwa och SSAB:s först med konsumentprodukt i fossilfritt stål

Det svenska klockmärket Triwa går ihop med SSAB för att skapa världens första konsumentprodukt i fossilfritt stål – nämligen ett armbandsur som fått namnet Time for Decarbonization. 

Själva boetten, det vill säga klockans "kropp", är tillverkat av fossilfritt stålpulver från SSAB i Oxelösund, vilket framgår i ett pressmeddelande.

Det är inte bara boetten som är hämtad från SSAB:s stål, utan man har även tagit inspiration av stålverket i stort. Bland annat i urtavlans färgschema och de överdimensionerade timmarkeringarna.

Ludvig Scheja är medgrundare och kreativ chef på Triwa. Han kommenterar samarbetet.

– I vår bransch finns en tradition att arbeta med stål, så det känns oerhört spännande att delta i denna omvandling av stålindustrin. Stålpulvret som används i klockan är tillverkat med banbrytande HYBRIT-teknik, och vi är mycket stolta över att ha skapat denna symbol för omvandling tillsammans med SSAB. En klocka från Sverige med lösningen för en bransch i behov av omvandling.

Även SSAB:s Johnny Sjöström, chef för Special Steels, berättar om satsningen.

– Det här armbandsuret är den första konsumentprodukten som baseras på SSABs fossilfria stål och det är fantastiskt att se vår satsning få användning inom ett helt nytt område, vilket både breddar vår kundbas och ökar våra möjligheter att bromsa klimatförändringarna. Armbandsuret är också unikt eftersom det är den första kommersiella produkten tillverkad av stålpulver från vår anläggning i Oxelösund.

Lanseringsdatum för klockan är 6 december och i den första utgåvan släpps 20 klockor med målsättning att skala upp produktionen i maj 2023.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kraftig ökning av konkurser i Sverige
36 miljoner till forskning som ska stärka svensk industri
Debatt: ”Batteriguldet” ingen "quick fix”
De vill göra skillnad med koldioxidreducerat stål
Världens råstålsproduktion i december
De använder sig uteslutande av återvunnet aluminium
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.485