23948sdkhjf

Sverige ökar sitt engagemang för rent stål

Under klimatmötet COP27 i Egypten annonserade Sverige sin medverkan i initiativet Industrial Deep Decarbonisation Initiative som har för avsikt att skynda på den gröna omställningen i industrin.

I ett pressmeddelande från regeringen går att läsa att Industrial Deep Decarbonisation Initiative är ett internationellt samarbetsinitiativ med syfte att påskynda industrins omställning till ren energi. Initiativet samlar offentliga och privata aktörer. 

Stål- och cementproduktion ligger i fokus för samarbetet där man vill fastställa upphandlingmål för den offentliga sektorn, samt upprätthålla branschövergripande standarder och definitioner av vad som är rent stål och cement.

Energi- och näringsminister Ebba Busch menar att Sverige ligger i framkant gällande den gröna omställningen.

– Sverige och svenska företag är ledande i omställningen till fossilfritt stål och har en nyckelroll. Globalt står industrin för 34 procent av utsläppen av växthusgaser, varav stål och cement står för mer än hälften. Genom internationellt samarbete kan vi kraftsamla för att ställa om industrin till ren energi, säger hon i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
BMW investerar för att säkra tillgången på koppar
Åsikter om Kaunis Irons dom
Ökad kapacitet för SSAB i Virsbo
Ukrainas metallreserv nu i ryska händer
SSAB agerar efter klagomål från grannarna
MID 2022: Bland utställarna
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.189