23948sdkhjf

Stål- och metallföretag bättre på att betala i tid

Vi har tidigare skrivit om att metallbranschen har varit sämst på att betala i tid. Men på kort tid har branschen gått från klarhet till klarhet.

Det var i somras som Metal Supply publicerade en artikel om att branschen för stål- och metallframställning var allra senast med att betala sina fakturor i tid. Nu har en uppföljande kartläggning, gjord av finansieringsföretaget Invoier, visat att metallbranschen sex månader senare är mycket bättre på att betala i tid.

I den nya mätningen har svenska stål- och metallframställande företag de senaste 90 dagarna visat på betydligt bättre resultat när det kommer till att betala leverantörer i tid, jämfört med förra mätningen. Så pass mycket att antal försenade dagar idag ligger på 0,21 till skillnad från förra mätningen då antal försenade dagar var hela 4,3.

Invoier skriver i pressmeddelandet att en av anledningarna till det positiva resultatet kan vara att en del av frakt- och tillgångsproblemen som uppstod under pandemin, nu börjar släppa.

En ny lagändring har också trätt i kraft under året, som avser att större företag har ett så kallat rapporteringskrav på betaltider mot mindre företag. Detta kan också vara en av anledningarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093