23948sdkhjf

AFRY och Elkem förlänger ramavtal när efterfrågan på gröna produkter ökar

AFRY och Elkem har tecknat ett ramavtal om att globalt erbjuda tekniska konsulttjänster på Elkems produktionsanläggningar. Detta avtal är en förlängning av tidigare lokala ramavtalet, uppger AFRY i ett pressmeddelande.

De tekniska konsulttjänster som avtalet avser är bland annat projektledning, riskutvärdering, processoptimering, digitalisering och leverans av kompletta el-, styrnings- och automationssystem.

Elkem är ett världsledande bolag inom grön metallproduktion och avancerade materiallösningar. Den stora efterfrågan på miljövänliga och koldioxidsnåla tekniker och produkter som solpaneler och batterier, kommer fortsätta öka och leda till större efterfrågan på Elkems produktsegment inom kisel, kiselprodukter samt kollösningar.

Jon Julsen, chef för Process Industries Norway hos AFRY, ser positivt på det fortsatta samarbetet.

– Vi är stolta över att genom detta globala ramavtal kunna fortsätta stödja Elkem med deras miljömässigt ansvarstagande produktion inom olika tekniska konsultområden. Det finns stor potential för internationellt samarbete och vi har redan utvidgat vår samverkan på flera olika områden, kommenterar han i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.158