23948sdkhjf

Plåtföretagets investering har genererat många möjligheter

Wermlands Tunnplåt ägs av Stefan Larsson och Peter Nilsson och i våras gjorde flera satsningar på nya maskiner, något som redan visat positiva resultat för företaget.

Företaget är specialister på tunnplåt och erbjuder allt från stansning, kantpressning och svetsning till fräsning, avgradning och montering.

Under våren gjorde flera investeringar av maskiner, däribland en manuell kantpress och en kombinerad stans- och laserskärmaskin, som redan minskar produktionstider på vissa artiklar.

Stans- och laserskärmaskinen är en TRUMPF TruMatic 7000. Eftersom det på senare år har blivit vanligare med förfrågningar på detaljer som helt eller delvis behöver laserskäras, har den nya maskinen gett dem en rejält utökad kapacitet.

– Det har varit en dröm i flera år att ha just en kombimaskin och komma igång med laserprocessen, säger Stefan Larsson i ett pressmeddelande.

Till den kombinerade maskinen har de även installerat automatiseringskomponenten SheetMaster för snabb och processäker inlastning och utlastning, stapling och sortering av färdiga detaljer.

Tack vare TruMatic 7000 ser Peter Nilsson stora möjligheter för företaget framöver.

– Vi spänner musklerna ordentligt som legoleverantör genom att äga en kombimaskin. Verktygsportföljen kommer på sikt att breddas betydligt också, bland annat med avgradning. Det är fortfarande mycket att sätta sig in i men redan på så här kort tid har maskinen genererat många nya möjligheter och vi är vi ser fram emot att öppna ännu fler dörrar, säger han i ett pressmeddelande.

Verksamheten har precis som ägarna Peter och Stefan sitt ursprung i elektronikindustrins plåtbearbetning.

– Vi producerar rätt och slätt plåtartiklar till industrin med en stor variation på kunder, säger Peter Nilsson.

En av kombimaskinens stora fördelar är den aktiva dynan som producerar repfritt och högsta kvalitet vid omformning. Den aktiva dynan arbetar underifrån, som ett andra stanshuvud. Vid positionering eller förflyttning kan dynan sänkas utan att röra plåten. Det innebär att även vid stansning och formning repas inte plåten på undersidan.

– Det är riktigt bra med helt repfria baksidor och framför allt att du kan pressa underifrån, säger Peter som själv konstruerat ett verktyg som används underifrån.

Han fortsätter:

– Här kan vi ställa in dynan på hundradelar och det fungerar perfekt, så vi får en multiperforerad plåt i det närmaste helt plan.

Gällande kantpressar har de alltid varit först med det senaste. Wermlands Tunnplåt var faktiskt bland de tre första i Sverige att ta in den automatiserade kantpressen med roboten BendMaster.

– Vi är så nöjda med den, den är fantastiskt bra och går fortfarande dygnet runt. Är det något som är säkert så är det att vi snart ska ha en till, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095