23948sdkhjf

Maskintillverkaren köpte 3D-skrivare för skojs skull: kapade produktionstiden med veckor

Även om du har många års erfarenhet i branschen kan du ändå bli överraskad. Det har den danska specialmaskintillverkaren Unimec fått uppleva. Företaget köpte en 3D-skrivare för ett och ett halvt år sedan och lät de anställda leka med den. Dock utan den stora tron ​​på att det skulle leda till avgörande upptäckter.

Idag har fördelarna med 3D-utskrift blivit mycket tydliga för Unimec, som genom 3D-skrivaren minskat produktionstiden per prototyp från flera veckor till dag-till-dag leverans och till endast fem procent av priset.

Unimec kommer därför att utöka användningen av 3D-printing och erbjuder att alla anställda kan utbilda sig i 3D-printing på företagets bekostnad om de så önskar.

– Jag måste erkänna att vi i ledningen inte förutsåg hur mycket värde 3D-printing kunde skapa. Men våra medarbetares nyfikenhet, driv och kunskap kring det har öppnat våra ögon för att 3D-printing är en oumbärlig del av vår produktion. Därför är det viktigt för oss att alla medarbetare får möjlighet att höja sin kompetens, så att vi kan gå in i 3D-framtiden och utnyttja tekniken på bästa sätt, förklarar Lasse Taulborg Madsen, vd för Unimec.

3D-utskriftsnörd blev isbrytare

Implementeringen av 3D-printing i företaget tog verkligen fart när de för snart tre år sedan anställde designern och inbitna 3D-printernörden Kasper Scheel. De har nu flera skrivare som producerar alla sina prototyper. Samtidigt har de blivit självförsörjande på mindre 3D-printade reservdelar till maskiner.

– Att som utvecklingsföretag utveckla och hitta mekaniska lösningar är detsamma som att andas för oss. För det har 3D-printing blivit en oumbärlig del av processen, vilket ger frihet och snabbhet, förklarar Kasper Scheel.

Hos Unimec är 3D-printing helt integrerad i produktionen av prototyper och planen är att fortsätta utvecklingen.

– Alla medarbetare kan nu utbilda sig i 3D-printing genom Business Danmarks utbildningar och det är en stor fördel för oss att medarbetarna får relevant och kvalificerad kunskap om 3D-printing, förklarar designer och projektledare på Unimec, Martin Jerga.

Han lägger till:

– Målet är att vi på sikt ska kunna tillverka reservdelar i större stil och i takt med att utvecklingen fortskrider kommer det även att vara möjligt att trycka i andra material som kompositmaterial och stål, vilket kommer att revolutionera vårt sätt att arbeta som en företag, säger Martin Jerga.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188