23948sdkhjf

Nystartat stålföretag vill verka lokalt

Norrbotten Stål, ett dotterbolag till SSAB, öppnade i veckan upp sitt nya lager i Luleå.

Företaget erbjuder kunder inom bygg- och verkstadsindustrin stål och metaller samt bearbetningstjänster. Bland annat erbjuds kapning, blästring och sågning. Just nu håller lagret på att förberedas, och man är i full gång med att hitta personal.

Vi räknar med att i startskedet vara ungefär fem personer men sen på några års sikt så är det tänkt att vi ska vara tio, säger Urban Lyxell vd för Norrbotten Stål till Norrländska Socialdemokraten.

Hans förhoppning är att i framtiden kunna anställa ännu fler, men att mycket beror på konjunkturen. På lagret, som omfattar en yta på cirka 2 400 kvadratmeter, kommer företaget ha en platschef, säljpersonal, lagerpersonal samt en entreprenör som sköter distributionen. Företaget förväntas vara i full gång med verksamheten efter sommaren.

Vi kommer att dra i gång så smått här. Nu är vi ju ganska snart inne i semesterperioden så det kommer väl inte vara allt för stor verksamhet innan. Vi räknar med att ha de första anställda på plats i augusti - september så vi kan vara i full fart direkt efter semestern, säger Urban Lyxell till Norrländska Socialdemokraten.

Företagets mål är att vara en viktig och självklar partner för Norrbottens industri. Genom att arbeta nära och lokalt tillsammans med kunder runt om i Norrbotten, vill man erbjuda en så kundanpassad logistiklösning som möjligt. 

– Vi ska vara förstahandsvalet med lokal närvaro och lättillgängligt lager och personal som har god kännedom om marknaden i Norrbotten så företagen känner sig trygga att handla av oss, säger Norrbotten Ståls vd Urban Lyxell.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Här är årets finalister i Swedish Steel Prize
Så har kriget påverkat Ukrainas stål- och järnindustri
Kan gruvavfall göra nytta för klimatet?
Ny milstolpe för AP&T – och en tillbakablick
Världens råstålsproduktion i februari
Nytt hos Wennerholms Mekaniska: "Helt rätt investering"
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.184