23948sdkhjf

Eurobattery Minerals kvartalsrapport: starkaste kvartalet i företagets historia

– Vi är stolta och glada över det på alla sätt starkaste kvartalet för företaget någonsin. Uppbackad av vår riktade emission av konvertibler fick vi 18 miljoner kronor direkt i början av årets andra kvartal. Vi kommer att använda denna finansiering för att förvärva ytterligare aktier i FinnCobalt, den nuvarande ägaren av Hautalampigruvan, och för andra potentiellt värdeskapande investeringar och projekt. Vi har lagt grunden för den första mineralförsäljningen 2023. Ingenting kan hindra oss från att uppnå det, säger Roberto García Martínez, vd för Eurobattery Minerals i en kommentar till rapporten.

Nettoomsättningen uppgick till 0 kronor precis som förra året.

Rörelseresultatet efter finansiella poster uppgick till minus 2 357 tusen kronor. Förra året var motsvarande siffra minus 2 721 tusen.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 540 tusen kronor vilket kan jämföras med förra årets minus 2 048 tusen.

Företaget skriver att de uppnådde exceptionella prospekteringsresultat för nickel, koppar och kobolt i det spanska projektet Corcel. Fyndigheten i Castriz omfattar uppskattningsvis 60 miljoner ton mineraliserat berg med en nickelhalt på 0,25 procent. Ackreditering av resursen av det ansvariga ALS Global-laboratoriet ska ske under andra kvartalet 2022.

Verksamheten i Finland utvidgades då FinnCobalt fick undersökningstillstånd för projektet Varislahti som ligger cirka 10 kilometer från Hautalampiprojektet. Området innehåller bland annat kobolt, koppar och nickel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.188