23948sdkhjf

Nytt företag ska prospektera efter sällsynta jordartsmetaller

Archelon natural resources bildar ett dotterbolag för prospektering efter sällsynta jordartsmetaller. Hit överlåts tillgångar avseende det pågående projektet omfattande prospektering efter sällsynta jordartsmetaller. 

För Archelon natural resources har under ett antal år bedrivit prospektering efter sällsynta jordartsmetaller i Sverige. Undersökningsarbetet omfattar detaljerad genomgång av tillgängliga geologiska, geofysiska och geokemiska data och rapporter som utförts och publicerats av Sveriges geologiska undersökning, SGU. Denna information har analyserats och sammanställts med hjälp av avancerad så kallad GIS-teknik.

Med utgångspunkt från detta har ett antal områden identifierats där sannolikheten att påträffa ekonomiskt drivvärdiga förekomster av sällsynta jordartsmetaller bedömts vara särskilt gynnsamma. Uppföljande fältarbeten där bland annat en ny metod för geokemisk provtagning tillämpats har bekräftat dessa områdens potential.

Archelon natural resources har för avsikt att avsätta mer resurser till sin pågående prospektering efter sällsynta jordartsmetaller och därför bildas dotterbolaget.

En bidragande orsak till varför projektet skall drivas i dotterbolagsform är att dotterbolaget även ska söka partnerskap och möjligheter att förvärva andra tillgångar av sällsynta jordartsmetaller såväl i Sverige som utanför landets gränser.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Underskott på zinkmarknaden
SSAB och Stålgross för fossilfri framtid
Kvinnor inom industrin i ny serie
Metallindustrin: Kollektivavtalets lägsta lön går inte att leva på
EU vill minska importberoendet från ett och samma land
ProfilGruppens vd lämnar bolaget
Andra Nordiska Medier
Verkstäderna
Process Nordic
UochD

Tipsa en kollega

0.157