23948sdkhjf

Stålkonstruktionsföretaget del av något större

Gaj Stålkonstruktioner har blivit en del av Fasadgruppen.

Hur kommer kunderna märka att Gaj Stålkonstruktioner blir en del av Fasadgruppen?

– Gaj Stålkonstruktioner kommer fortsätta tillverka och montera stålkonstruktioner precis som tidigare med fokus på att vara en långsiktig partner till kunderna. Med Fasadgruppen får Gaj Stålkonstruktioner en stark ägare som vid behov kan erbjuda kunderna kompletterande tjänster inom fasad, fönster, balkong och tak, berättar Fasadgruppens vd Pål Warolin för oss.

De anställda kommer inte påverkas av  förvärvet.

– Nej. Fasadgruppen arbetar efter en modell där dotterbolagen fortsätter arbeta under eget varumärke och med samma fokus som tidigare, men med möjlighet till samarbeten inom gruppen. Den enda förändringen blir därför att Gaj Stålkonstruktioner får nya utvecklingsmöjligheter som del av ett större sammanhang.

Företaget grundades 1935 av Gustav Albert Johansson under namnet G.A Johanssons Smidesverkstad. Bolaget drivs idag av tredje generationens företagarfamilj och erbjuder tillverkning, montering och underhåll av stålkonstruktioner som stomstål, ståltrappor, smidesräcken och konstruktioner i bland annat cortenstål till utemiljöer.

År 2018 förvärvades Eskilstuna Allsmide som fusionerats in i Gaj Stålkonstruktioner under 2021 och erbjuder svets- och servicearbeten.

Nu har företaget som utför arbeten i hela Mälardalen 35 heltidsanställda.

År 2021 omsatte de cirka 57 miljoner kronor.

– Förvärvet av Gaj Stålkonstruktioner innebär en breddning av vårt erbjudande med en specialiserad tjänst som kompletterar övrig verksamhet i Fasadgruppen väldigt väl. Gaj Stålkonstruktioner är ett anrikt familjeföretag som drivits med tydlig entreprenörsanda och vi ser därför också en tydlig kulturell matchning med Fasadgruppens värderingar, säger Peter Polland, affärsområdeschef för Fasadgruppen Nordöst i ett meddelande.

– Det känns väldigt spännande att bli en del av Fasadgruppen som erbjuder ett större sammanhang för oss att verka och utveckla verksamheten i. Det ska bli kul att jobba ihop med de övriga bolagen i gruppen och utforska nya säljmöjligheter framåt, säger Nils Andrén, vd för Gaj Stålkonstruktioner i meddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.125