23948sdkhjf

"Pressad situation för många företag att kunna få fram material och komponenter"

Det kom ett meddelande från Solectro. Passa på att komplettera verktygslagret innan Datron höjer priserna. Från och med den 1 april höjer Datron sina priser med cirka fem procent på alla verktyg och tillbehör, stod det.

Så vi gick in på Solectros hemsida. Solectro säljer produkter som ska främja utvecklingsmöjligheterna inom elektronik och mekanik. De skriver att deras leverantörer kommer att justera sina priser som en följd av ökade omkostnader under året.

Detta medför tyvärr även att vi kommer att genomföra justeringar i enlighet med deras höjningar som kommer att ske löpande under året, står det. 

Vi frågar Karoline Ljung som står som presskontakt på Solectro.

Varför höjer Datron priserna?

– Datron har försökt att ligga kvar på sin prisbild för verktyg och tillbehör under hela pandemin, men nu tvingas de höja priserna grund av ökade kostnader så som material, transportkostnader och andra tillverkningskostnader, berättar hon för oss och tillägger:

– Datron har så klart gjort vissa justeringar i samband med andra prishöjningar under åren, men inte i den grad som nu då hela sortimentet omfattas.

Och Datron är långt ifrån den enda leverantören som höjt priserna.

– Vi har flertalet leverantörer som har gjort höjningar och anpassningar på priserna under pandemin på grund av ökade omkostnader, nya leverantörer på grund av att en del av deras leverantörer inte klarat sig igenom pandemin eller att leveranstiderna blivit allt för långa och ohållbara.

Kan kunderna förvänta sig fler prishöjningar framåt?

– Alla våra leverantörer ligger i Tyskland och flera av dessa har kommande prishöjningar eller så är de redan gjorda vid årsskiftet. Det är en pressad situation för många företag att kunna få fram material och komponenter för att kunna hålla försäljningen i gång och vi måste säga att alla våra leverantörer har varit outstanding på detta under hela pandemin så vi har goda förhoppningar även för kommande period. De håller sina lovade leveranstider på ett bra sätt och klarar av att behålla sin höga kvalitet, vilket också är av stor vikt för oss. När det gäller Datron så är alla deras verktyg och maskiner Made in Germany, avslutar Karoline Ljung.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157