23948sdkhjf

Stål- och gruvföretagen ställer om

Den ukrainska Metinvest Group består av stål- och gruvföretag.

Metinvest berättar att deras produktionsanläggningar i ukrainska städer som Mariupol, Zaporizhia och Avdiivka är i bevarandeläge. Tillgångar i Avdiivka och Mariupol ska enligt uppgift ådragits vissa skador från fientligheterna i städerna där de finns.

Samtidigt vidtar Metinvests ledning flera åtgärder för att säkerställa driften av koncernens övriga tillgångar i den mån det är säkert för dess anställda.

Exempelvis fortsätter Kamet Steel som är koncernens ståltillverkare i Kamianske arbeta i normalläge med cirka 60 procent av sina produktionsvolymer 2021. De levererar sina varor via järnväg.

Metinvests järnmalm- och kokskoltillgångar i Ukraina fungerar på cirka 40 respektive 60 procent av deras produktionsvolymer 2021. Det ska säkerställa tillräckligt med råvaror för Kamet Steels verksamhet och resten exporteras med järnväg.

Metinvests kokskolsgruvor i USA och verksamheter i Bulgarien, Italien och Storbritannien anpassar sig gradvis för att fungera som fristående verksamheter med nya externa leverantörer och kunder.

Den fulla omfattningen av de ukrainska händelsernas inverkan på koncernens verksamhet i allmänhet är ännu inte känd och kommer till stor del att vara beroende av varaktigheten och omfattningen av den aktuella konflikten, såväl som inverkan på koncernens viktigaste produktionstillgångar, skriver företaget i sin uppdatering.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.157