23948sdkhjf

Ny stålproduktionsenhet ska ge hundratals arbeten

Stålproducenten Arcelormittal har aviserat en investering på mer än 300 miljoner euro, med stöd av den franska regeringen, för att skapa en ny produktionsenhet för stål på sin Mardyck-anläggning i norra Frankrike. Denna investering ska skapa mer än 100 direkta jobb.

Enheten ska specialisera sig på tillverkning av stål för motorer i elfordon och komplettera Arcelormittals befintliga fabrik i Saint-Chély d'Apcher, i södra Frankrike.

Vad är det då för stål som ska produceras?

Jo, Arcelormittal förklarar att den nya produktionsenheten ska producera de stål som används i elmotorer i allmänhet  och el- och hybridfordon i synnerhet – stål som kännetecknas av sina magnetiska och mekaniska egenskaper.

Den nya industrienheten i Mardyck kommer att ha en produktionskapacitet på 200 000 ton och är planerad att starta 2024. 

– Med denna nya produktionsenhet kommer Arcelormittal att kunna stödja sina kunder i deras utveckling och stödja utvecklingen av elektromobilitet. Att behålla kapaciteten att producera framtidens stål i Europa och Frankrike är en väsentlig del av vår ekonomiska suveränitet, och jag är glad att den franska regeringen stödjer oss i denna investering genom France Relance, säger Eric Niedziela, ordförande för Arcelormittal Frankrike och vicepresident Climate Action Arcelormittal Europe i ett meddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.125