23948sdkhjf

Bufab förvärvar handelsföretag för C-delar

Bufab har ingått ett avtal om att förvärva alla utestående aktier i det danska bolaget Pajo Bolte med en årlig omsättning på 140 miljoner danska kronor, cirka 190 miljoner svenska kronor.

Pajo Bolte är ett handelsföretag för C-delar och har sitt huvudkontor i Hobro, Danmark. Företaget har sedan grundandet 1992 varit familjeägt och drivs idag av andra generationen, Lars Johansen, vd. Under hans ledning har Pajo Bolte utökat verksamheten till en supply chain-partner. Pajo Bolte har 40 anställda.

– Jag är glad att Pajo Bolte går med i Bufab Group, de kommer att hjälpa oss att förbättra vårt fotavtryck i Danmark samt förbättra vårt erbjudande till nya kundsegment på den nordiska marknaden. Pajo Boltes marknadsposition inom C-delar till byggbranschen kommer att passa bra in i Bufab. Förvärvet av Pajo Bolte bidrar till vår tillväxtresa i Segment North, och vi är glada att välkomna nya kollegor till vårt team, säger Karl Lemoine, M&A specialist Bufab Group i ett meddelande och Lars Johansen, vd på Pajo Bolte tillägger:

– Vi ser fram emot att gå med i Bufab Group eftersom det ger oss nya möjligheter att förbättra vår kundservice, växa vår verksamhet och stärka vårt team. Vi kommer att fortsätta jobba precis som tidigare, men nu med alla fördelar av att vara en del av en större koncern med många systerbolag. Jag ser fram emot att fortsätta som vd för Pajo Bolte, och tillsammans med hela Pajo Bolte-teamet ser jag fram emot samarbetet med Bufab.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156