23948sdkhjf

Bearbetningsföretaget tror på ett bra 2022

– Anledningen till den kontinuerliga framgången kan inte enbart spåras till våra produkters tekniska finess, utan har också särskilt att göra med våra medarbetares know-how och motivation. Som ägarstyrt företag arbetar och tänker vi alltid långsiktigt och framför allt hållbart. Det hjälper oss att bemästra aktuella tillväxtbromsar – osäkerheter på marknaden, personalbrist och flaskhalsar.

Det säger Simon Eickholt som är vd på Kern Microtechnik i ett meddelande.

Det är tvåsiffriga tillväxtsiffror både i omsättning och orderingång under 2020 och 2021 som gör att han utgår från att även år 2022 blir ett bra år för dem.

– Vi blir större och är mycket optimistiska inför fortsatt tillväxt även detta år, säger han i meddelandet.

Under åren 2020 och 2021 steg produktionskapaciteten med omkring 15 procent till över 40 miljoner euro. Med sina omkring 240 anställda verkar de i över 30 länder.

Två affärsområden står i fokus: Utvecklingen och tillverkningen av högprecisa bearbetningscentrum och beställningstillverkning av fräsdelar på mikro- och nanonivå genom fräsning, borrning, gnistbearbetning och slipning.

Vilket område växer de då mest inom?

– Unik maskin- och axelteknik, sofistikerad maskinkylning, flexibla automationsalternativ och maskinens flexibilitet i ett brett spektrum av applikationer, nämner Verena Höck som arbetar med marknadsföring på företaget för Metal supply. Bland mycket annat.

Läs mer om: CNC
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156