23948sdkhjf

Spån- och skärvätskeföretaget växer ytterligare

Under 2021 anställde Mercatus totalt fem nya medarbetare. Här hälsar de dem välkomna och presenterar två av dem.

Som vi tidigare berättat har Mercatus anställt fem nya medarbetare. Sist ut i deras presentationer av nyanställda är Freddy Karlsson och Marie Alsér.

Freddy Karlsson har en bakgrund som gjuteritekniker och skiftledare. Han berättar om sin nya roll och varför han sökte den:

– Jag är ny projektledare på spån- och skärvätskeavdelningen. Jag har länge haft ögonen på Mercatus och intresserats av hur företaget arbetar, och jag kände att jag var redo för något nytt. Så när jag såg annonsen så kändes det helt rätt att söka, och det ångrar jag inte en sekund. Jag har tidigare arbetat operativt inom industrin så omställningen att sitta på kontor är nog den största omställningen. Sen är en stor utmaning att lära sig alla artiklar vi jobbar med och dess funktion, säger han i ett meddelande och beskriver den första tiden:

– Det har varit väldigt givande och roligt. Mercatus är en väldigt bra arbetsplats och trevliga medarbetare som alltid hjälper till.

Marie Alsér arbetar som kvalitets- och marknadsansvarig. Just nu är det mycket med planering och att sätta en agenda framåt inom de tre huvudområdena interna projektprocessen, kvalitetsledningssystem och marknadsföring/kommunikation. Parallellt med detta pågår också arbete med att lansera en ny hemsida.

Hon har tidigare arbetat som upplevelseproducent, projektledare inom kommunikation och affärsutveckling – nu senast som teaterproducent på Astrid Lindgrens värld. Därmed blir den  största skillnaden mot tidigare arbeten att kunna påverka och driva utvecklingen och att få använda både den kreativa och processinriktade kompetensen.

För Marie Alsér var det inte självklart att ingå operativt i företaget. Hon är nämligen uppvuxen med företaget i familjen och ingår i ägarkonstellationen.

– Ibland faller pusselbitarna rätt och Mercatus hade nu ett behov, jag en kompetens som matchade det behovet och tiden var mogen. Tanken har pockat på uppmärksamhet en del under åren, men det har inte varit aktuellt att gå vidare med i skarpt läge förrän senaste året, säger hon i meddelandet och beskriver den första tiden som omtumlande och härlig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.156