23948sdkhjf

Lesjöfors satsar på tunga fjädrar

Det blir ett nytt företag i koncernen. Lesjöfors Heavy Springs UK är i botten två European Springs-bolag i Cornwall, England.

Lesjöfors Heavy Springs UK utgör en viktig aktör i koncernens nybildade affärsområde för tunga fjädrar. Att samla kompetensen ska ge värdefulla synergier i produktsortiment och kapacitet mellan de specialiserade fabrikerna i England, Finland och Sverige. 

I England har orderböckerna varit på rekordnivåer det senaste året, försäljningen har ökat med 35 procent, personalstyrkan med 40 procent och ett nytt omsättningsrekord på 15 miljoner pund (cirka 190 miljoner kronor) sattes 2021.

Under 2022 planerar Lesjöfors Heavy Springs UK investeringar i ny maskinutrustning i storleksordningen en miljon pund (12,6 miljoner kronor).

– Som en del av vår globalt långsiktiga, framåtsyftande tillväxtstrategi har sektorn för heavy springs identifierats som ett av fyra viktiga tillväxtområden. Utvecklingen av anläggningarna i Cornwall till ett nytt Lesjöfors-varumärke är en naturlig väg mot framtiden för företaget, säger Ola Tengroth, CEO för Lesjöforskoncernen i ett meddelande och Michael Gibbs, vd för det nybildade Lesjöfors-företaget kommenterar:

– Tillsammans med våra kollegor i Finland och Sverige utvecklas vi för våra kunders bästa genom högre effektivitet, fler investeringar och ett ständigt framåtblickande. Vi kan möta alla behov genom vårt växande och globalt konkurrenskraftiga nätverk för konstruktion, tillverkning och teknisk utveckling.

På Lesjöfors Heavy Springs UK ska det tillverkas tryck-, vrid- och dragfjädrar med stor diameter, kapacitet finns från 3 milimeter till 65 milimeter. Heavy springs är samlingsnamnet för fjädrar i de stora tråddimensionerna.

Företaget är specialiserat på fjäderkomponenter för industriapplikationer och fordonsindustri och ingår i ett globalt nätverk för design, tillverkning och teknisk utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11